НОВИНИ

Ольгерд Бочковський - афіша

13 березня о 13:00 в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» відбудеться показ документального фільму «Ольгерд Бочковський. Незгасима іскра палаючої ватри національної свідомості». 

На показі будуть присутні члени творчої групи -  автор сценарію і режисер Григорій Руденко та актор Артем Вільбік, який зіграв Ольгерда Бочковського.

Перевідкриваємо для себе забуті імена видатних українців! Ольгерд Іпполіт Бочковський (1884-1939) – український соціолог, націолог, політолог та дипломат. Попри незвичне ім’я, він народився в Україні, хоча лише в еміграції в Празі вповні усвідомив свою українську ідентичність. Як учений він створив теорію виникнення і розвитку націй, що випередила на кількадесят років класичні студії націотворення; як активіст – під час Голодомору в 1933 році очолив Комітет допомоги голодуючим в Україні (Прага). Він був одним з небагатьох «людей правди» на Заході, хто відкрито писав про катастрофічне становище українців в 1932-33 роках та закликав Європу втрутитися.


Стрічку «Ольгерд Бочковський. Незгасима іскра палаючої ватри національної свідомості» створено громадською організацією «Всеукраїнський демократичний форум» за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Телепрем‘єра відбулася на телеканалі Еспресо.TV

Український культурний фонд  - лого