НОВИНИ

Вінценз - зображення

18 та 19 грудня 2021 року відбудеться Міжнародна наукова онлайн-конференція «Homo agens» Станіслава Вінценза».

«Homo agens» Станіслава Вінценза» — крилата фраза, натхненням для якого став сучасний досвід пандемії, як час, що вимагає дії.

У фокусі конференції біографія і письменницький та інтелектуальний спадок Станіслава Вінценза — автора та філософа, який пов’язує ідею свободи з дією.

Організатори також заропонують цільове, однак і необмежене читання «Полонини», «Післявоєнних перипетій Сократа», «Діалогів з совітами», есе, чернеток і кореспонденції, щоб ще раз почути голос Вінценза, який був свідком і учасником декількох історичних переломів та драматичних суспільних процесів: промислової революції в Східних Карпатах, зародження націоналізму, який знищував суть місцевих спільнот, обох Світових Воєн, геноциду, еміграції та ізоляції

ГО «Всеукраїнський  демократичний форум» на конференції представлять  виконувачка обов’язків голови правління Ярина Ясиневич з доповіддю “Промоція спадщини Вінценза в Україні»  та менеджерка проєктів Марія Гурська на тему «Фільм «На високій полонині»: польсько-українська копродукція».

Організатори заходу:

Спілка польських письменників на еміграції у Лондоні, Інститут польської філології і філологічний факультет Вроцлавського університету, Факультет художньої освіти і кураторства Художнього університету ім. Магдалени Абаканович в Познані, Міждисциплінарний центр польського навчання університету в Хайфі, Всеукраїнський демократичний форум, Інститут європейської культури Польського університету на еміграції у Лондоні 

Деталі за посиланням:

https://stanislaw-vincenz.puno.ac.uk/homo-agens/?lang=uk